אוהבים נבטים ופטריות? כל המידע על הזנים השונים

פטריות

תוכן עניינים:

כשמדברים על נבטים המיועדים לאכילה, מתכוונים לזרעים אשר עברו נביטה. באופן כללי, הנבטים הם מרכיב דומיננטי מאוד במטבח האסייתי וצריכתו באופן יומיומי מספקת לגוף וויטמינים ומינרלים מסוימים.

יחד עם זאת, נבטים במצב נא (כאלה שלא עברו בישול מלא) עשויים להכיל בתוכם חיידקים לא טובים. פטריות, לעומת זה, אינן צמחים אלא יצורים טרוטרופיים.

הן מפרישות אנזימי עיכול וסופגות מהסביבה את החומרים הדרושים לקיומן.

בשונה מצמחים, לפטריות יש דופן תא אשר עשוי מכיטין והן מכילות גליקוגן (כמו בבעלי חיים) ולא עמילן (אשר קיים בצמחים). 

 

פטריות

 

ערכים בריאותיים

מלבד הוויטמינים והמינרלים, הנבטים עשירים גם באנרגיה, חומצות אמינו, חלבונים, ועוד רכיבים חיוניים אשר דרושים לזרע לצורך צמיחתו.

רכיבים אלה למעשה מצוינים גם לבריאות גוף האדם. בפטריות, בדומה לכך, קיימים גם כן מינרלים וויטמינים וכמו כן, גם חומצה פולית, אשלגן ועוד שלל רכיבים אשר בריאותיים במיוחד.

הן מכילות גם נוגדי חמצון שמסייעים בהפחתת מחלות ודלקות ומגנים על תאים בגוף מפני נזקים. 

 

הזנים השונים

ככלל, את הנבטים והפטריות אפשרי לאכול במגוון אופנים, ביניהם: באפייה, טיגון ואף בצורתן הטריה והטבעית. 

אם מתמקדים בסוגי הפטריות הקיימים, למעשה בכל העולם קיימים כ 100,000 סוגים של פטריות שונות, כאשר רק 1800 מהם מיועדות וראויות אכילה וניתן לומר כי אין כמעט מטבח שלא משלב את הפטריות ו/או הנבטים במסגרת בישוליו, הודות לטעמם המיוחד. 

ניתן לפרט את העיקריות והנפוצות שבהן:

  1. פטריות מלך היער – בעלות מרקם בשרני וצבען לבן. במהלך בישולים, היא סופחת אליה את הנוזלים ובשל סיבה זו, אנשים אוהבים להשתמש בה בתבשילים שונים. 
  2. פטריות שימאגי – מרקמן פריך וטעמן מעט מריר. צבען הינו חום ולבן והן מתאימות בעיקר  לבישולים ולהקפצה של מאכלים שונים. 
  3. פטריות שמפיניון – נחשבות לבריאות ומכילות מעט קלוריות. בדרך כלל, נעשה בהן שימוש בישול מרקים ורטבים. 
  4. פטריות שיטאקי – הן הנפוצות ביותר במזרח התיכון ונהוג לשלבן במאכלים מוקפצים, בסלטים ובפשטידות. 

 

נבטים

 

גם הנבטים מחולקים לסוגים שונים, אשר חלקם מוכרים לכולם וחלקם פחות:

  1. אלפלפה – הם נבטים מוכרים מאוד אשר מופיעים בדרך כלל במדפים בסופר ובחנויות של ירקות. נהוג לשלבם בסלטים ובכריכים.
  2. נבטי הצנון – חיוניים במיוחד להרזיה, ולמלחמה במלחמות שונות. בדומה לנבטי האלפלפה, גם אותם נהוג לשלב בסלטים ובכריכים. 
  3. נבטי המש ממפחת השעועית – מוכרים לכולם יותר כנבטים סיניים, הם בריאים ומכילים שלל וויטמינים חיוניים ושימושם הוא בעיקר בתבשילים מוקפצים ובסלטים. 
  4. נבטי צ’יה – נחשבים למזון על, אשר טומנים בחובם יתרונות בריאותיים נפלאים לאחר הנבטתם. הם משתלבים היטב עם סלטי אבוקדו, שייקים למיניהם וסלטים. 
  5. נבטי חומוס – הם דלים בשומן ונחשבים לבריאים במיוחד הודות לנוגדי החמצון ולשלל הרכיבים הבריאים המצויים בהם.  
  6. נבטי חמנייה – מזינים מאוד ומשתלבים נהדר עם סלטים ועם כריכים שונים. 
  7. נבטי ברוקולי – מלבד היותם עשירים בשפע של נוגדי חמצון, וויטמינים מעולים לגוף, הם גם מסייעים בריפוי כיבי קיבה. 
  8. נבטי אפונה – מכילם, בין היתר, חלבון איכותי בריכוז גבוה וחומצה פולית. 

 

צריכה של נבטים ופטריות

כאמור, ברוב המטבחים בישראל ובעולם בכלל, נהוג לשלב את הפטריות והנבטים בבישולים שונים, בהכנת סלטים וכיו”ב.

כיום, מבחר המאכלים הכוללים פטריות ו/או נבטים גם הולך ונעשה גדול יותר, הודות לשפע מתכונים מיוחדים שניתן למצוא הן בספרי בישול איכותיים והן באתרי אינטרנט שונים.

בהקשר זה, תוכלו לרכוש פטריות ונבטים מסוגים שונים באתר של משק דוידיאן – המציע לכם פירות וירקות טריים היישר מהמשק, המגיעים אליכם במשלוח עד הבית.

שתפו:
שיתוף ב facebook
Facebook
שיתוף ב whatsapp
WhatsApp
שיתוף ב email
Email

כתיבת תגובה

תוכן עניינים: