חמישה יתרונות בריאותיים לאכול מלון

מלון

תוכן עניינים:

המלון, צמח ממשפחת הדלועיים, הינו פרי אהוב מאוד בייחוד בתקופת הקיץ. ארץ מוצאו של המלון היא הודו והוא קיים בכמה תתי מינים, ביניהם: מלון הגינה, המלון הכבוש המזרחי והמלון התפוחי. בחיי היום יום, המלון פופולארי כמעט כמו האבטיח ומלבד טעמו המתוק והעסיסי, הוא גם ניחן בשפע של וויטמינים ומינרלים. 

 

המלון הכתום

ככלל, בישראל, קיימים סוגים שונים של מלון, אשר הנפוצים שבהם הם המלון הכתום והצהוב.

שניהם בעלי ערך קלורי זהה, אולם המלון הכתום עשיר יותר בנוגדי חמצון ומינרלים מסוימים ולפיכך הוא נחשב כטוב בניקוי רעלים מהגוף. הוא גם מכיל בטא קרוטן ואלפא קרוטן המהווים מקור לוויטמין A.

 

מלון

 

יתרונות בריאותיים

כאמור, למלון יש תתי סוגים שונים ובאופן כללי הוא מכיל וויטמינים, מינרלים ועוד שלל ערכים בריאותיים אשר תורמים מאוד לגוף. אם מתמקדים בערכים ביתרונות בריאותיים אלה, ניתן למנות כמה מהם ומתרומתם לגוף: 

  1.  מפחית את לחץ הדם, בעיקר הודות לכך שיש בו מעט מאוד נתרן והוא עשיר באשלגן, אשר מסייע בשמירה על רמה תקינה של לחץ דם. 
  2. עצם היותו מכיל כמות גבוהה של מים, המלון מסייע בהגנה מפני התייבשות. בנוסף, גם המינרלים אשר קיימים בו תורמים בהתגוננות מפני התייבשות. 
  3.  המלון גם מחזק את המערכת החיסונית, הודות לוויטמין C שקיים בו.
  4. משפר את הראייה, הודות לנוגדי חמצון שקיימים בו, לוטאין וזאקסנטין,. שחשובים מאוד לבריאות העניים. המלון הכתום מכיל גם בטא קרוטן, כאמור, אשר אחת מתרומתו – היא הפחתת הסיכון להתפתחות קטרקט בעיניים. 
  5. בזכות תרכובת אורגנית שקיימת בו, הנקראת כולין, המלון מפחית דלקות ומסייע גם בשמירה על תנועת שרירים וקרומי תאים שבגוף. 

 

צריכה יומיומית של מלון

על פי המפורט לעיל, מלבד טעמו המתוק והאהוב, המלון עשיר גם בוויטמינים, מינרלים ונוגדי חמצון אשר תורמים מאוד לגוף, מסייעים במניעת מחלות ודלקות מסוימות ואף מחזקים את מערכת החיסון.

לפיכך, ניכר כי אכילה יומיומית של מלון הינה מומלצת ושילובו במסגרת תפריט האכילה עשוי להקנות לגופכם ערכים בריאותיים טובים.

אם תרצו אפילו להכין משקה מרענן או אפילו גלידת פירות – תוכלו אף להכניס את המלון להקפאה לפרק זמן מסוים, שלאחריו יתקבל מלון קפוא ומוכן להכנת סורבה. 

 

מלון

 

איך תבחרו מלון טוב?

ככלל, ישנם כמה קריטריונים למלון איכותי וטוב, אשר על פיהם תוכלו לבחור אותו: ראשית, מלון כבד ובנוסף גם מלא ביחס לגודלו – נחשב לטוב.

קליפתו אמורה להיות אחידה, ללא פגם. אם תטפחו קלות על המלון ותשמעו צליל חלול – תדעו כי המלון טוב ואיכותי.

דרך נוספת לבדוק את טיב המלון, היא ע”י לחיצה של קצהו, שבמידה והוא רך מידי, אזי המלון כנראה לא טוב.

אם בכל זאת בחרתם במלון אשר התגלה כבשל קמת יותר מידי, מומלץ להניחו בקירור למשך  כמה ימים.

לעומת זאת, במצב בו המלון טרם בשל, תוכלו לסייע להבשלתו על ידי השארתו מחוץ למקרר, בטמפרטורת החדר. 

בהקשר לכך, אם אתם מעוניינים לרכוש מלון עסיסי וטעים, תוכלו לרכוש מאתר של משק דוידיאן, אשר עוסק בשיווק של פירות וירקות טריים, ולבצע הזמנה באונליין של מלון איכותי ושל שאר פירות וירקות על פי בחירתכם.   

 

לסיכום

רבים מן האנשים אוהבים את תקופת הקיץ הודות לאפשרות לטבול במי הים והבריכה וליהנות מהשמש בישיבה בחוף.

אולם, סיבה נוספת לכך היא אכילת הפירות הטעימים והמיוחדים שיש בעונה זו וביניהם הוא פרי המלון.

מלבד טעמו המתוק והעסיסי, המלון מכיל גם שלל יתרונות בריאותיים אשר תורמים מאוד לגוף ולפיכך, ההמלצה היא לאכול ממנו בתדירות גבוהה ואף באופן יומיומי.

שתפו:
שיתוף ב facebook
Facebook
שיתוף ב whatsapp
WhatsApp
שיתוף ב email
Email

כתיבת תגובה

תוכן עניינים: