חגיגת ירקות מוקפצים על המחבת – מתכון למוקפץ שאתם חייבים להכין בבית

מוקפץ

תוכן עניינים:

ככלל, ניתן למצוא מנות מוקפצות בארצות שונות במזרח וברחבי אסיה, באזוריה השונים וגם בכפרים.

לרוב, יהיו אלה מנות מטוגנות בווק שעורבבו יחד, תוך שילוב של כמה מרכיבים והפכו לארוחה טעימה.

 

מרכיבים עיקריים למנות מוקפצות

נודלס

האטריות שמוקפצות על הווק. ניתן להשיגן בסופרים ובחנויות שמתמחות בהכנת נודלס.

קיימים מספר סוגי נודלסים וביניהם: אטריות אורז, אטריות חיטה ואטריות שעועית.

יש הנוהגים להכין מוקפצים גם עם אטריות בסגנון איטלקי (אלה שמשמשות להכנת ספגטי) והתוצאה המתקבלת עשויה להיות מוצלחת במיוחד. 

הרוטב

כיום, קיים מגוון די רחב של רטבים אשר מיועדים לטיבול מוקפצים , הן חריפים והן מתוקים, כאשר המרכזיים מבניהם הם הסויה והטריאקי.

מעבר לכך, נהוג להוסיף לטיבול גם תבלינים מיוחד, בצל, שום וירק טרי (פטרוזיליה, כוסברה וכו’). 

הירקות

הדבר הייחודי שיש במוקפצים הוא היכולת להכניס לתוכם מגוון רחב של ירקות ולקבל מכך טעם נפלא.

הן ירקות רכים והן ירקות קשים עשויים להשתלב יחד בתוך מחבט הווק ולאחר ערבובם והוספת התבלינים והרטבים הרלוונטיים.

לרוב, מתקבל טעם מיוחד שיכול לגרום לרבים מטועמיו להרגיש כאילו הם באזור המזרח. 

העוף

רכיב דומיננטי במנות מוקפצות הוא בדרך כלל העוף, אשר מעורבב יחד עם הירקות והנודלס.

נהוג להקפיץ תחילה את העוף, בכדי שישחים ולאחר מכן, להוסיף את שאר הרכיבים.

 

 

מוקפץ 

 

מתכון לפאד תאי ביתי

אחת ממנות הווק הידועות במיוחד הינה מנת הפאד תאי, הנחשבת למנה התאילנדית המפורסמת ביותר ברחבי העולם.

היא מורכבת משילוב בין אטריות אורז, ירקות ורטבים שמאזנים יחד את הטעם המתקבל. 

הנה לפניכם מתכון מעולה להכנת מוקפץ בסגנון “פאד תאי”, שכל אחד יוכל להכין באופן עצמאי בבית:

רכיבים:

200 גרם אטריות אורז רחבות

300 גרם חזה עוף

2 ביצים טרופות

2 גזרים

1/2 כרוב לבן

2 גבעולי בצל ירוק

שמן לטיגון

3 שיני שום

כף צ’ילי

5 כפות סויה

3 כפות רוטב דגים תאילנדי

4 כפות מירין    

אופן ההכנה:

יש להשרות את אטריות האורז במים קרים כ 45 דקות, עד לריכוכן.

בזמן שהן בבישול, יש לקצוץ את הכרוב, את הגזרים ואת הבצל. את חזה העוף יש לחתוך לרצועות עדינות. 

להכנת הרוטב:  יש לגרד בפומפייה את השום ואת הג’ינג’ר ולבשלם בסיר נפרד.

להוסיף את הצ’ילי ואת כף השמן ולחמם הכל יחד. לאחר מכן, להוסיף לסיר תיבול – את הרטבים ובנוסף גם מלח ופלפל ולהמשיך בבישול.

לאחר מכן, להוסיף לסיר את רצועות העוף וכאשר צבען נהיה שחום, יש להוסיף לתוך הסיר גם את הירקות החתוכים ובנוסף, את הביצים הטרופות ולערבב הכל יחד.

כשמתקבל צבע אחיד, יש להוסיף את אטריות האורז שהיו בהשריה ובנוסף גם, את הבצל הירוק ולערבבם יחד. 

לצורך ההגשה, ניתן להוסיף מעל המוקפץ בוטנים קצוצים, נבטים, כוסברה ומעט לימון סחוט.

שיהיה לכם בתאבון!!!

שתפו:
שיתוף ב facebook
Facebook
שיתוף ב whatsapp
WhatsApp
שיתוף ב email
Email

כתיבת תגובה

תוכן עניינים: