עגבניות, פלפל ירוק חריף ושום – המתכון המנצח לסלט משאוויה כמו של סבתא

שום

תוכן עניינים:

עגבניות בשלות מהוות מרכיב דומיננטי במגוון של סלטים שונים, בעיקר כשמדובר בסלטים מבושלים.

יחד פלפלים ירוקים חריפים ושום, ניתן ליצור שילוב של סלטים, הן מבושלים, הן צלויים ואפילו סלטים חיים במגוון של וריאציות.

 

מתכון לסלט משאוויה

אם תהיתם כיצד ניתן להכין סלט מנצח המשלב בתוכו פלפלים חריף, עגבניות ושום, הנה לכם מתכון למשאוויה, שאותו ניתן להכין או בתנור או על להבה:

 

עגבניות ופלפל חריף

 

הרכיבים:

5 פלפלים רגילים במגוון צבעים

2 פלפלים חריפים

5 כפות שמן זית

6-7 שיני שום

כ – 10 עגבניות שרי

כפית של חומץ תפוחים

מיץ מלימון סחוט

מלח

פלפל שחור.

 

הכנה בתנור:

יש לחצות את הפלפלים הרגילים – לאורך ולנקות מתוכם את הגרעינים.

כמו כן, יש לחצות לאורך גם את הפלפלים החריפים ולהוציא מתוכם את הגרעינים ואת הליבה.

לאחר מכן, יש לסדר את הפלפלים על נייר אפייה בתבנית ולזלוף מעליהם חצי מהכמות של שמן הזית.

להעביר את התבנית לתנור ולאפות בחום של 190 מעלות, למשך כ 20 דקות, עד שהפלפלים נעשים רכים.

יש להוציא את התבנית ולפזר מעל את שיני השום ואת עגבניות השרי ולהכניס שוב לאפייה למשך כרבע שעה, עד ששיני השום ועגבניות השרי מתרככים וכמו כן, כאשר הפלפלים נעשים שרופים יותר.

בסיום האפייה, יש להוציא את התבנית החוצה ולצנן את כל הירקות ולאחר מכן, להסיר את הקליפה מהפלפלים.

 

הכנה על להבה:

יש להניח את הפלפלים באופן ישיר על להבה, כך שברגע שקליפתו של הפלפל נעשית שחורה מעט, יש לסובב אותו כדי שגם הצד השני יושחר.

באופן זה, יש לסובב מעל הלהבה את כל הפלפלים, עד שקליפתם תושחר מכל כיוון.

לאחר מכן, יש להסיר מכל הפלפלים הקלויים את הקליפה ולהעבירם לתוך כלי או קופסא.

באותו אופן, יש להכין גם את העגבניות ואת שיני השום, מעל הלהבה, עד שקליפתם משחירה והם נעשים רכים.

לאחר הכנת הירקות בתנור או בגז,  יש לקלף את שיני השום ואת העגבניות ויחד עם שאר הירקות, לקצוץ לחתיכות גסות (או לחילופין, להכניס הכל למעבד מזון לקציצה דקה יותר).

כאשר הירקות קצוצים, יש להעבירם לקערה, ולתבל עם חומץ, מיץ לימון, מלח ופלפל.

ניתן להוסיף קצת שמן לאחר התיבול, באם נדרש.

את הסלט ניתן לאכול בעודו חם וטרי, או לאחר שהוא מתקרר.

כך או כך, הסלט נפלא כתוספת לצד ארוחה או אפילו כממרח על פרוסת לחם וכד’.

 

והכי חשוב – לתבל ! ! !

לאחר חיתוך הירקות, לתיבול יש משמעות גדולה אף יותר מאשר לצורת החיתוך.

תיבול נכון ובכמויות מדודות, עשוי לחזק את טעם הסלט ולהפוך אותו למיוחד אפילו יותר.

החמיצות המתקבלת באמצעות מיץ הלימון, מדגישה בסלט את החמיצות המשתלבת יחד עם הירקות.

שיהיה בתאבון!!

שתפו:
שיתוף ב facebook
Facebook
שיתוף ב whatsapp
WhatsApp
שיתוף ב email
Email

כתיבת תגובה

תוכן עניינים: