אוהבים קינואה? קבלו מתכון עשיר ובריא לסלט קינואה אדומה, שחורה ולבנה

סלט קינואה

תוכן עניינים:

הקינואה, אשר נראית כגרגיר קטן, משמשת להכנה של תבשילים ומתכונים מגוונים וטעמה דומה לטעמו של אגוז עדין.

את הקינואה ניתן לבשל, לאפות בתנור ואפילו לטגן, אם מעוניינים ליצור פופקורן קינואה למטרת קישוט של מנות שונות. 

הקינואה קיימת בשלושה צבעים: אדום לבן ושחור, כאשר כל אחד מהצבעים מכיל ערכים תזונתיים חיוניים לגוף.

מבחינת טעם הקינואה, ניתן להבחין בשוני בין הצבעים, כך שיש אנשים שיעדיפו קינואה בצבע אחד, בעוד שאחרים יעדיפו קינואה בצבע אחד.

  

מקורה של הקינואה

הקינואה, אשר מקורה בהרי האנדים שבדרום אמריקה, מגיעה מצמח ממשפחת הירבוזיים והיא הייתה שייכת בער למשפחת הסלקיים.

צמח הקינואה הינו עמיד מאוד ויכול לגדול הוא התנאי סביבה קשים.

ככלל, הקינואה ידועה כדגן והיא משווקת באופן זה, אך למעשה, איננה דגן באמת.

 

קינואה

 

ערכים בריאותיים

הקינואה ידועה כבריאותית מאוד, בהיותה עשירה בחלבון ומכילה חומצות אמינו, סיבים תזונתיים, מינרלים וויטמינים מצוינים.

בנוסף לכך, הקינואה הינה נטולת גלוטן ומסיבה זו היא מתאימה לאנשים שרגישים לגלוטן.

באופן כללי, הקינואה האדומה מכילה גם ליקופן, אשר ידוע כנוגד חמצון יעיל במיוחד. 

כאשר מנביטים קינואה, היא עשויה אפילו להיות עשירה יותר בערכים תזונתיים.

 

 כיצד ניתן לבשל קינואה?

בטרם הכנת הקינואה לבישול, יש לשטוף אותה היטב וזאת ניתן לבצע בשתי שיטות שונות והן:

בדומה לבישול של אורז – לטגן מעט ולהוסיף שתי כוסות מים עבור כל כוס אחת של קינואה.

בדומה לבישול פסטה – יש לבשל את הקינואה במים רותחים עם מעט מלח.

 

קינואה

 

שילוב הקינואה בתבשילים שונים

בשל טעמה הניטרלי של הקינואה, ניתן לשלב אותה יחד עם חומרי גלם ורטבים מגוונים, באופן זה שהיא תתמזג עם טעמם ובאופן זה, יתקבל תבשיל נפלא.

את הקינואה נהוג לאכול הן במסגרת ארוחה חמה והן במסגרת ארוחה קרה, אך בכל מצב היא עשויה להוות רכיב שמשדרג את הארוחה ומוסיף לה מאוד.

 

כיצד ניתן לשלב את הקינואה בסלט בריא ומפנק?

הנה לפניכם מתכון לסלט בריא ומפנק, אשר מכיל קינואה, קינואה אדומה, קינואה שחורה וקינואה לבנה:

רכיבים נדרשים:

1 כוס קינואה אדומה

1/2 כוס קינואה שחורה

1 כוס קינואה לבנה

חופן של פטרוזיליה

12 עלי חסה

1 כוס חמוציות

מיץ מלימון סחוט

4 כפות שמן זית

מלח

פלפל. 

אופן ההכנה:

יש לחתוך את החסה לחתיכות גסות ולהניחן בתוך קערה.

את הקינואה יש לבשל ולאחר מכן, להוסיף לחסה שבקערה ולערבב יחד היטב.

את התבלינים והפטרוזיליה יש להוסיף מעל ולערבב שוב ולבסוף לפזר על הסלט חמוציות.

 

מדוע יש לשטוף את הקינואה במים לפני אכילתה?

בקינואה ישנם חומרים המכונים “ספונינים”, שגורמים לטעם מריר ולכן, בטרם אכילת הקינואה יש להשרות אותה במים ולשטוף אותה היטב בכדי להוציא ממנה חומרים אלה.

לאחר שטיפת הקינואה, ניתן לקלות אותה ולהכין ממנה סלטים, תבשילים ועוד.

שתפו:
Facebook
WhatsApp
Email

כתיבת תגובה

תוכן עניינים: