מתכון לסלט קפרז’ה איטלקי מושלם פשוט וקל להכנה – תתכוננו להתמכר!

סלט קפרזה

תוכן עניינים:

המטבח האיטלקי נחשב לפופולארי והוא תופס חלק די נכבד בתחום הקולינריה.

הסיבות לכך די מוצדקות, בהתחשב בעובדה שמתכונים איטלקיים נחשבים יחסית קלים להכנה ולרוב הם גם טעימים להפליא.

כל אדם עשוי למצוא את האוכל האהוב עליו, כשמדובר באוכל איטלקי ובנוסף לכך, ניתן למצוא מענה באוכל האיטלקי כארוחה אידיאלית במהלך כל שעות היום.

 

מגוון של אוכל איטלקי

כיום, מתכונים איטלקיים שונים משמשים להכנת ארוחות, שבאות לידי ביטוי בפסטות מגוונות, לזניות, פיצות, מרקים ועוד.

בהקשר לה, ניכר כי עולם הסלטים האיטלקיים תופס תאוצה במטבחים ובפרט, במסעות ברחבי הארץ והעולם.

גם במטבח הפרטי, בבית, האוכל האיטלקי תופס מקום לא קטן ומלבד תבשילים וסלטים טובים, ניתן אפילו למצוא גם קינוחים נהדרים שמקורם במטבח האיטלקי.

 

מקורו של סלט קפרז’ה

ככלל, מקורו של סלט קפרז’ה הינו באיטליה, בה נהוג לכנות אותו בשם “אינסלטה קפרז’ה”.

מדובר בסלט שכולל עגבניות וגבינת מוצרלה ומטובל בשמן זית, תבלינים שונים ובלסמי.

הכנת הסלט נחשבת קלה ולרוב, התוצאה המתקבלת הינה אסתטית ויפה.

סלט קפרז’ה איטלקי התאקלם בישראל וכיום, ניתן למצוא אותו בהרבה בתי קפה ומסעדות, בפרט, כשמדובר במסעדות חלביות המציעות במסגרת התפריט: סלטים, פסטות וכיו”ב.

 

סלט קפרזה

 

מתכון להכנת סלט קפרז’ה איטלקי

הכנת סלט קפרז’ה איטלקי איננה מורכבת ובנוסף היא גם כולל יחסית מעט מרכיבים.

אם תהיתם מה כוללת הכנת סלט סלט קפרז’ה, להלן מתכון פשוט ומוצלח שכל אחד יוכל להכין בביתו, למטרת אירוח, במסגרת הכנת ארוחת ערב ועוד:

 

הרכיבים הנדרשים

חופן של עגבניות שרי

עלי בזיליקום טריים

כדור מוצרלה

חומץ בלסמי

שמן זית

מלח

פלפל.

 

אופן ההכנה

יש לחתוך את עגבניות השרי לחצאים ולהניח בצלחת או בקערה.

להוסיף מעט פלפל שחור ומלח ולאחר מכן, “לקרוע” את גבינת המוצרלה לחתיכות קטנות/גדולות ולפזר מעל העגבניות והבצל.

להוסיף את עלי הבזיליקום ולפזר מעל הכול חומץ בלסמי ומעט שמן זית.

 

לסיכום

האוכל האיטלקי תופס מקום די נכבד בעולם הקולינריה וכיום, ניתן ליהנות ממנו במסעדות ובבתי קפה שונים, הן בישראל והן במקומות שונים בעולם.

גם במטבח הביתי, ניכר כי האוכל האיטלקי מועדף על אנשים רבים, אשר נהנים ממנו במסגרת הכנת תבשילים, פסטות ועוד.

הכנת סלטים איטלקיים הולכת ונעשית יותר ויותר פופולארית.

בעבר היה נהוג ליהנות בעיקר מסלט ירקות סטנדרטי, אשר מכיל ירקות בסיסיים ומעט תיבול אך כיום ניתן לראות שהסלטים האיטלקיים תופסים מקום מרכזי במסגרת ארוחות בבית, במסעדות וכו’.

מבין הסלטים האיטלקיים הפופולאריים, סלט קפרז’ה נחשב למנה טעימה במיוחד וגם קלה להכנה.

בנוסף לכך, הוא גם כולל מעט מרכיבים והדבר הופך אותו לקל להכנה ומוצלח במיוחד.

שיהיה בתאבון!!

שתפו:
Facebook
WhatsApp
Email

כתיבת תגובה

תוכן עניינים: