3 מתכונים לסלט חסות מושלם ורוטב מנצח אחד

סלט חסות

תוכן עניינים:

חסה ידועה כירק חיוני לכל מי שעושה דיאטה דיאטה ויש האומרים שהיא אפילו תורמת להרזיה.

בזמן שאתם לועסים עלי חסה, אתם למעשה שורפים את הקלוריות שהיא אמורה להכניס לגופכם ולעיתים אפילו יותר.

יחד עם זאת, כאשר נוספים לחסה רכיבים מסוימים, כגון: רוטב או תיבול, הערך הקלורי שבה עשוי לגדול והאיזון שהיא תורמת לביצוע דיאטה יעילה, עשוי להיות מופר. 

בנוסף להיותה ירק חיוני מאוד להורדה במשקל, החסה מכילה גם וויטמינים טובים וכמו כן, גם חומצה פולית ובטא קרוטן ובכך, נחשבת היא כתורמת לבריאות הגוף. 

יתרון נוסף בחסה, שניתן להנות מטעמה, הן בצורתה הטבעית והן בהיותה חלק מסלט חי ועשיר בטעמים.

 

מתכונים מושלמים עם חסה

סלט חסה יכול לשמש כתוספת נהדרת לארוחה, בכל מהלך היום והא יכול לשמש גם כארוחה בפני עצמה, כשמשקיעים בהכנתו ומעשירים אותו במגוון רכיבים.

להלן כמה מתכונים טובים לסלט חסה ולרוטב מנצח שיכול להתאים לתיבול, שכל אחד יוכל להכין:

 

סלט חסה עם קרוטונים 

רכיבים:

חסה

עגבניות שרי

קרוטונים

מיץ לימון

מלח

פלפל שחור

אופן ההכנה:

יש לשטוף את החסה היטב, לחתוך לפרוסות דקות ולהכניסה לקערה גדולה.

לאחר מכן, לסחוט את מיץ הלימון על החסה, להוסיף את הקרוטונים ולערבב את הכל יחד.

 

סלט חסות

 

סלט חסה עם פירות 

רכיבים:

ראש חסה

1/2 חבילת עלי בייבי

נקטרינה

חופן פקאנים

חופן תותים 

אופן ההכנה:

יש לשטוף היטב את החסה ולחתוך אותה לפרוסות וכמו כן, יש לשטוף את התותים ואת הנקטרינה ולפרוס אותם לפרוסות דקות.

יש להכניס את כל הרכיבים יחד לקערה ולערבב היטב.

לאחר מכן, יש להוסיף לטיבול – רוטב ויניגרייט ולהמשיך בערבוב של הכל יחד.

  

סלט חסה עם חזה עוף ורימון 

רכיבים:

3 רצועות נתחי עוף

כפית תבלין פילדלפיה

כפית תבלין גריל

5 כפות שמן

בצל פרוס

5 פטריות

חסה

עגבניות שרי

גרגירי רימון

מלח

פלפל שחור

אופן ההכנה:

יש לטגן את רצועות הבצל עם הפטריות עד להשחמתם, להוסיף את חזה העוף ואת התבלינים ולהקפיץ הכל יחד.

להעביר את הכל לקערה גדולה ולערבב, לזלוף מעט רוטב קיסר מעל ולהגיש.

 

רוטב מנצח לסלט חסה מדויק

ככלל, לסלט חסה ניתן להוסיף רטבים שונים, במטרה להעשיר את טעמו של הסלט ובצבים מסוימים, אפילו לשדרג אותו.

הנה לפניכם מתכון לרוטב קיסר עשיר, שניתן להכין די בקלות:

רכיבים:

1/4 כוס שמן זית

1/4 כוס שמן קנולה

חלמון

1 כף מיץ לימון טרי

1 כף חומץ

1/2 כפית חרדל דיז’ון

1 שן שום

מלח

פלפל שחור 

אופן ההכנה:

יש לכתוש את השום, ולהכניס לקערה יחד עם שאר הרכיבים.

באמצעות כף או מטרפה, יש לערבב את הכל יחד עד שמתקבל רוטב אחיד ולהוסיף מעט מלח ופלפל שחור לחיזוק הטעמים.

שיהיה לכם בתאבון ולבריאות, מומלץ לאכול עם כל המשפחה!

שתפו:
Facebook
WhatsApp
Email

כתיבת תגובה

תוכן עניינים: