מתכונים עם ערמונים – במיוחד לחורף

ערמונים

תוכן עניינים:

הערמונים, הנחשבים לאוכל בריא ומזין, הם אגוזים שעטופים ע”י קליפה חלקה וקשה.

מרקמם סמיך וטעמם לרוב הוא מתקתק. בשונה מאגוזים, בערמונים יש מים ועמילן בכמות גבוהה ושומן בכמות נמוכה.

בשל החלבון המצוי בהם, הם מהווים גם מזון חיוני עבור אנשים צמחוניים וטבעוניים.

 

הערמונים כחלק מבישול ואפייה 

ישנם אנשים אשר נהנים מאוד מפיצוח של ערמונים, בעיקר בחורף, בשל הטעם והמרקם הייחודי שלהם.

הערמונים אף מקבלים ביטוי במטבח בצורה של בישול או אפייה ויש האומרים כי במטבח הצרפתי הם משמשים גם להכנה של אוכל מושחת במיוחד.

בספרי בישול ובאתרי אינטרנט שונים, ניתן למצוא כמה מתכונים טובים ומומלצים שכדאי לכם להתנסות בהכנתם בייחוד בעונת החורף.

 

צ’יקן מרסלה עם ערמונים

הרכיבים הנדרשים:

1/2 ק”ג חזה עוף חתוכים לנתחים

1/2 כוס קמח

מלח גס

פלפל שחור

1/4 כוס שמן

בצל סגול קצוץ

500 גרם פטריות שמפיניון

כוס אחת של יין מרסלה

1/2 כוס ציר עוף

50 גרם ערמונים קצוצים גס

כפית אורגנו יבש או תימין. 

אופן הכנה: יש לתבל את נתחי העוף במלח, בפלפל ובקמח. לאחר מכן, יש לחמם שמן בסיר שטוח ולטגן את העוף כמה דקות מכל צד, עד שמשחים ואז מעבירים לצלחת.

להוסיף לסיר בצל ופטריות ולטגן כ 10 דקות. להוסיף מלח ופלפל. לצקת יין ולהביאו לאידוי כשתי דקות.

לאחר מכן – להחזיר את העוף ולהוסיף את הערמונים ואת האורגנו (או התימין). להמשיך לבשל על להבה נמוכה כ 10 דקות.

ניתן להוסיף טיבול במידת הצורך, ולאחר מכן, ניתן לפזר פטרוזיליה לצורך שדרוג הטעם.

 

ערמונים

 

מרק ערמונים

הרכיבים הנדרשים:

2 כפות שמן זית

2 כרשות פרוסות דק

500 גרם ערמונים

2 גזרים קלויים וחתוכים

ארטישוק ירושלמי חתוך לקוביות

תפוח אדמה בינוני חתוך לקוביות

לפת קלופה וחתוכה לקוביות

קרם פרש

מלח

פלפל שחור. 

אופן הכנה:

יש לחמם שמן זית בסיר ולטגן את הכרשות במשך דקה. להוסיף את שאר הירקות והערמונים ולטגן כ 2 דקות.

לאחר מכן, יש להוסיף מים עד לכיסוי הירקות, להרתיח ולאחר מכן להנמיך את האש ולהמשיך בבישול למשך חצי שעה.

לאחר שהתבשיל מוכן, יש להעביר את הכל לבלנדר או למעבד מזון, להוסיף לתערובת את המלח, הפלפל ואת הקרם פרש ולטחון עד לקבלת מרקם אחיד.

 

ערמונים

 

קדרת חיטה, ירקות וערמונים

הרכיבים הנדרשים:

  3 בצלים

3 כפות שמן זית

500 גרם חיטה

700 גרם דלעת חתוכה לקוביות

4 גזרים חתוכים ופרוסים

5 שיני שום מקולפות

מלח

פלפל שחור

4 כפות סילאן

3 כוסות מים

200 גרם ערמונים. 

אופן הכנה:

יש לחמם שמן בסיר, ולטגן את הבצל כמה דקות עד שמקבל גוון זהוב. לאח מכן – יש להוסיף את החיטה, הדלעת, הגזר והשום ולהביאם לאידוי.

יש לערבב תוך כדי ולהוסיף את התבלינים. לאחר מכן, יש להוסיף לסיר את הערמונים, את הסילאן, ו 1/2 ליטר מים ולהביאם לרתיחה.

לאחר ההרתחה – יש להכניס את הסיר לתנור ולאפות בחום של 140מעלות, במשך כשלוש שעות. במידה ומפלס המים ירד מתחת לחצי, יש להוסיף עוד קצת מים.

 

ערמונים

 

מה היתרונות הבריאותיים של ערמונים?

ככלל, מלבד טעמם האהוב, הערמונים מכילים שפע של ויטמינים ומינרלים אשר תורמים לבריאות הגוף ואף עשויים לסייע במניעת מחלות.

בשל עובדה זו, צריכתם של הערמונים נפוצה בקרב מטבחים רבים ומומלץ לשלב אותה בתפריט היומיומי. 

מהכפר אליך, אשר משווק סחורה טרייה היישר מהחקלאי, תוכלו למצוא ערמונים ועוד מבחר גדול של פירות וירקות איכותיים.

ההתמצאות באתר הינה קלה ובקליק אחד ניתן לבצע הזמנה, אשר תגיע עד אליכם.

שתפו:
Facebook
WhatsApp
Email

כתיבת תגובה

תוכן עניינים: