המדריך השלם על אבוקדו הפרי הנחשק במטבח הישראלי

אבוקדו

תוכן עניינים:

עם השנים, הולך ונהיה האבוקדו לאחד מהפירות הנחשקים בהרבה מאוד מטבחים ישראלים והוא תופס חלק ניכר בארוחות רבות, הן במסעדות והן בבית הפרטי.

 

מקורו של האבוקדו

עצי האבוקדו מגיעים במקור ממרכז אמריקה, אשר מאופיינת באקלים סובטרופי.

האבוקדו התגלה לראשונה ע”י מגלי ארצות ספרדים, אשר הביאו אותו איתם ממרכז אמריקה לאירופה, במהלך המאה ה 16.

לארץ ישראל הגע האבוקדו בתחילת שנות העשרים של המאה הקודמת והוא נקלט בארץ היטב הודות לאקלים הים תיכוני, אשר נחשב גם הוא לסובטרופי.

 

שגשוגו של האבוקדו בישראל 

בשנות השישים, האבוקדו הפך לענף מסחרי מבוקש ומשגשג בארץ ישראל וניתן לומר כי הוא מהווה כשליש מהנטיעות החדשות בישראל.

בנוסף לכך, בשנים האחרונות גידול האבוקדו בישראל זינק בכ – 40%.

 

אבוקדו

 

הביקוש לאבוקדו בעולם

ככל שהמודעות לצריכה של מזונות בריאים וטבעיים, הולכת וגדלה, כך עולה בהתאמה הביקוש לאבוקדו.

כיום, האבוקדו נחשב למזון על והדבר הופך אותו למבוקש עוד יותר במקומות רבים בעולם.

בישראל בפרט, מחזור גידול האבוקדו מגיע ל כ 100 אלף טון בשנה וחלק גדול מהייצור שלו מופנה לייצוא.

 

סוגים שונים של אבוקדו

ככלל, קיימים סוגים שונים של אבוקדו הן בארץ והן בעולם, כאשר ישנם שלושה סוגי אבוקדו שנחשבים לפופולאריים ביותר.

 

אטינגר

מבחינה חיצונית, נראה אבוקדו מזן אטינגר כאגס וקליפתו הירוקה הינה דקה וחלקה מאוד.

זמן הקטיף שלו מתחיל בסוף הקיץ ומסתיים בתחילת החורף (באמצע דצמבר). הקטיף שלו נערך בד”כ בחודשים אוקטובר ונובמבר.

 

האס

אבוקדו מזן זה הינו בעל קליפה מחוספסת ועבה וצבעו ירוק כהה. אבוקדו האס נחשב למבוקש מאוד הודות לאיכות ההבשלה שלו והודות לטעמיו.

הקטיף שלו נעשה בחודשי החורף, החל מינואר ועד אפריל.

 

אבוקדו

 

ריד

צורתו של אבוקדו מזן זה הינה עגולה והוא בעל קליפה עבה ומחוספסת.

הייחודיות באבוקדו מסוג זה שהוא בעל אחוזי שומן נמוכים יחסית לסוגי אבוקדו אחרים. הקטיף שלו נעשה בד”כ החל מחודש מרץ ועד מאי.

 

יתרונות בריאותיים של האבוקדו 

כאמור, ככל שהמודעות לאורח חיים בריא ולאכילת מזונות חיוניים – עולה, כך עולה הביקוש לאבוקדו.

הסיבה לכך טמונה בעובדה שהאבוקדו מכיל ערכים תזונתיים גבוהים, הוא עשיר בוויטמינים טובים במיוחד, אשר תורמים להגנה מפני מחלות שונות וכמו כן, תורמים להאטת תהליכי הזדקנות ועוד.

 

שילוב האבוקדו במנות שונות 

ניכר, כי צריכה מרובה באבוקדו נעשית בעיקר במטבח היפני. היפנים ידועים בהרגלי תזונה בריאים אשר בזכותם, מוקמים הם גבוה בנתוני תוחלת החיים ובממדי בריאות. 

האבוקדו הינו רכיב מרכזי במטבח היפני וניתן לראות אותו בהרבה מאוד מנות, הן במנות ראשונות והן במנות עיקריות ואפילו בקינוחים. 

האבוקדו משתלב מאוד במנות הכוללות בשר או דגים ובנוסף, ניתן להכין ממנו ממרחים, רטבים ואפילו חמאות עשירות. הוא ידוע כמשדרג מאוד כריכים ו/או סלטים במגוון סוגים.

 

לסיכום

האבוקדו, אשר נעשה פופולארי מאוד בשנים האחרונות, מקורו במרכז אמריקה והוא תופס חלק מרכזי במטבחים שונים ברחבי הארץ והעולם.

קיימים זנים שונים של אבוקדו, אשר לכל אחד ייחודיות משלו והוא נחשב לפרי עם לא מעט יתרונות בריאותיים. 

שתפו:
שיתוף ב facebook
Facebook
שיתוף ב whatsapp
WhatsApp
שיתוף ב email
Email

כתיבת תגובה

תוכן עניינים: