סוגי עגבניות שרי שאתם חייבים לטעום לפחות פעם אחת

עגבניות שרי

תוכן עניינים:

עגבניית שרי הינה זן קטן של עגבנייה והיא משמשת רבים בעיקר כחטיף וכקישוט למאכלים שונים, כגון: פסטות וסלטים.

לרוב, טעמה של עגבניית השרי דומה לזה של העגבנייה הרגילה אולם, ברוב המקרים הינו מתוק יותר.

צורתן של עגבניות השרי הינה כדורית או אליפטית ובהרבה מקרים היא מזכירה גם את מראהו של הדובדבן ומסיבה זו, ניתן לה השם ” שרי” , שמשמעותו באנגלית הינה דובדבן.

 

מקורה של עגבניית השרי

ככלל, מגיעה עגבניית השרי מאמריקה הדרומית, שם ייצרו אותה לראשונה.

במקורה, הייתה עגבניית השרי מתוקה וקטנה מאוד, כגודל של אפונה.

היא עברה תירבות במקסיקו ובהמשך, גידלו שם עגבניות במגוון נוסף שך צורות, גדלים וצבעים.

 

עגבניות שרי

 

סוגי עגבניות שרי

ישנם סוגים שונים של עגבניות שרי, אשר לרוב מזכירות הן את העגבניות הגדולות אך הן יותר מרוכזות בטעמן.

מבין המגוון הקיים של עגבניות השרי, ישנם כמה סוגים שכדאי מאוד לטעום וביניהם:

 

עגבניות שרי צהובות 

מעבר לצבעה הבולט של עגבנייה זו, מדובר בעגבנייה מתקתקה יותר מאשר חמוצה ולרוב, משמשת היא כרכיב מומלץ לסלט, להכנת עגבניות לחות ולעוד מאכלים מיוחדים וטעימים.

 

עגבניות שרי מתוקות 

עגבניות שרי מתוקות משמשות לרוב לבישול ולשימור.

זן זה של עגבניות שרי גדל באדמה מוגנת, כאשר השיחים שלהן קשים וסובלים מצליפות קרות קלות, הם מניבים עגבניות מעוגלות רוויות במתיקות.

 

עגבניות שרי ליקופן

עגבניות שרי ליקופן נחשבות לסמל בפיתוחי העגבניות, בשנים האחרונות ובדומה לעגבניית המגי ולעגבניית השרי הפשוטה, גם הן פיתוח ישראלי.

ככלל, פירות וירקות אדומים הינם עשירים בליקופן, כך שהעגבנייה הינה הפרי אשר מכיל את הרמה הגבוהה ביותר של ליקופן ועגבניית שרי ליקופן.

למעשה, עגבנייה זו מעניקה עד פי 3 יותר ליקופן מאשר עגבנייה רגילה. עגבניית שרי ליקופן מאופיינת בבשר פרי מוצק והינה בעלת ניחוח עדין.

זן זה של עגבנייה שייך למשפחת עגבניות הזברה, אשר מאופיינים בקווים קטנים ירוקים על קליפת הפרי שלהם.

 

עגבניות שרי

 

עגבניית שרי תמר לב אדום

עגבנייה שרי מסוג זה הינה אדומה, עסיסית ובעלת מרקם בשרני. לרוב, היא ידועה כעגבנייה אשר מחזיקה מעמד יותר מעגבניות שרי אחרות. 

מיני טייגר – עגבניית שרי “נמר” הינה מעוטרת בפסים חומים וירוקים.

בנוסף, היא קטנה, עסיסית ומתוקה מאוד ומכילה רמה גבוהה של ליקופן.

השיווק שלה נעשה בהיקף מצומצם מאוד וניתן להשיג אותה בעיקר בשוק האיכרים.

 

עגבניית שרי אדומה

מדובר בעגבניית מזן מוקטן, טעימה בעיקר כחטיף ומשתמשים בה לרוב להכנת סלטים ופסטות.

 

לסיכום

עגבניית השרי, אשר מהווה זן קטן של עגבנייה נוצרה לראשונה במרכז אמריקה ובהמשך, הפך השימוש בה לנפוץ בתרבות המערבית בכללותה.

ככלל, קיים מגוון של עגבניות שרי, כאשר כל סוג מאופיין בטעם ובמראה ייחודי.

שתפו:
שיתוף ב facebook
Facebook
שיתוף ב whatsapp
WhatsApp
שיתוף ב email
Email

כתיבת תגובה

תוכן עניינים: