פיצה על בסיס כרובית ללא גלוטן – המתכון המלא

כרובית

תוכן עניינים:

אם אתם אוהבים פיצה, אך מצד שני משתדלים גם לשמור על גזרה חטובה, בטח מצאתם את עצמכם מתחבטים לא פעם ולא פעמיים בשאלה – האם כדאי לכם לאכול פיצה חמה ומפתה, על אף שהיא מכילה בצק וכמות לא מבוטלת של קלוריות.

ייתכן כי דילמה זו העסיקה אתכם, אך העובדה היא שאתם לא חייבים לחשוב כל כך הרבה לפני שאתם מתכננים לאכול פיצה ואתם גם לא צריכים למנוע מעצמכם את ההנאה הזו, מאחר ויש פתרונות מעולים ליהנות מפיצה נהדרת עם כמות קטנה יותר של קלוריות.

את המענה לכך ניתן למצוא בפיצה העשויה מבצק כרוכית, שנחשבת לטעימה, מפנקת ובעלת ערך קלורי נמוך.

 

מתכון לפיצה על בסיס כרובית 

במחשבה ראשונה, כשמדברים על פיצה העשויה מבסיס כרובית, עשויים לחשוב על מאכל שמנסה להידמות לפיצה הקלאסית, אך איננו באמת כזה.

אולם, פיצה על בסיס כרובית היא אמנם נטולת בצק, אך הדבר לא מעיד על פגיעה בטעמה הנפלא והמפנק. 

מלבד היותה בעלת ערך קלורי נמוך יותר מאשר בפיצה המורכבת מבצק, היתרון הגדול בפיצה על בסיס כרובית שהיא נטולת גלוטן ולפיכך, היא יכולה להתאים גם לאנשים עם צליאק.

להלן מתכון נהדר לפיצה המורכבת מבסיס כרובית:

רכיבים נדרשים:

1 ראש כרובית

1 ביצה

1 כוס תערובת גבינות מגורדות

מעט רוטב פסטו

2 כפות אורגנו

1 כפית מלח שום

1/2 כפית פלפל שחור

1/2 כפית פפריקה מתוקה

מעט רוטב פיצה.

אופן ההכנה: יש לחמם את תנור האפייה ל 200 מעלות. יש לנקות את הכרובית, להסיר את הגזע והעלים ממה ולחתוך אותה לחצי.

לאחר מכן, יש להעביר את הכרובית למעבד מזון לצורך קבלת חתיכות קטנות בגודל של גרגירי אורז.

לאחר מכן, יש להכניס את פרחי הכרובית לחימום במיקרוגל במשך 4 דקות ולצנן אותם. יש להוסיף לפרחי הכרובית את הביצה, חצי מכמות תערובת הגבינות, פסטו ותבלינים.

יש לערבב את הכל יחד וליצור כדור ומיד לאחר מכן להטיח אותה באמצעות מערוך.

את הבצק המושטח שנוצר יש לשים בתבנית ולאפות במשך 20 דקות, עד שהבצק נעשה פריך.

לאחר מכן, יש להוציא את הפיצה מהתנור ולפזר מעליה רוטב פיצה ואת מה שנשאר מתערובת הגבינות ולהכניס לתנור לאפיה נוספת למשך 10 דקות. 

 

כרובית

 

לסיכום

פיצה על בסיס כרובית כבשה אנשים רבים אשר חיפשו תחליף לבצק הסטנדרטי.

כיום, ניתן למצוא מתכונים מוצלחים מאוד של פיצה על בסיס בצק מכרובית שמלבד היותה מופחתת בקלוריות, היא מצוינת עבור צליאקים, בשל היותה נטולת גלוטן.

יחד עם זאת, פיצה כרובית מושכת אנשים רבים לטעום אותה לא רק הודות לעובדה שהיא נטולת גלוטן אלא בשל העובדה שהיא מהווה שילוב מנצח בין מנה דלת פחמימות ועשירה בחלבונים ולכן מתאימה מאוד לאנשים אשר מתאמנים ושומרים על המשקל ובנוסף, הטעם המתקבל משילוב מרכיביה הוא פשוט נהדר. 

שתפו:
שיתוף ב facebook
Facebook
שיתוף ב whatsapp
WhatsApp
שיתוף ב email
Email

כתיבת תגובה

תוכן עניינים: