תפוחי אדמה בתנור קריספי

תפוח אדמה קריספי

תוכן עניינים:

תפוח אדמה המכונה גם "תפוד" הינו צמח ממשפחת סולניים. הוא משמש כמצרך בסיסי במקומות רבים ברחבי העולם.

מבחינת שימושיו, הוא מהווה מזון עבור בני אדם וחיות משק וכמו כן, גם בתעשיית התרופות נעשה שימוש בעמילן שנמצא בו.

עפ"י משרד החקלאות האמריקאי, תפוח האדמה נחשב לירק מומלץ בצריכת תזונה בריאה ובשל כך כדאי לאכול ממנו בכל יום, בכמות של כספל אחד. 

מבחינה חקלאית, גידולו של תפוח האדמה, בארצות מסוימות נעשה בתקופת הקיץ, בעוד שבישראל הוא נעשה בתופת החורף והאביב. 

מבחינה היסטורית, יש הסבורים כי מקורו של תפוח האדמה הוא בדרום אמריקה. 

 

תפוח אדמה קריספי

 

זנים שונים של תפוחי אדמה 

באופן כללי, קיימים כ 5,000 זנים שונים של תפוחי אדמה בכל העולם, אשר כוללים תפוחי אדמה צהובים, חומים ורודים וסגולים ותוכנם לרוב בצבע לבן.

בנוסף, עמידותם של הזנים משתנה מבחינת עמידותה וזה ניכר בכך שחלק מהזנים מחזיקים מעמד במצב של הרתחה ונשארים בצורתם המקורית בעוד שאחרים מחזיקים מעמד במצב של אפייה. 

 

פופולאריות תפוחי האדמה בישראל

ככלל, תפוח האדמה הינו ירק אשר נצרך בכמויות גדולות בישראל.

אולם, בהשוואה למדינות אחרות באירופה, הצריכה של תפוחי אדמה בה נחשבת למעטה יחסית והדבר נובע בעיקר מקיומם של מצרכי יסוד נוספים כמו: אורז ופסטה, אשר נצרכים ע"י הישראלים. 

אנשים רבים נוהגים לשלב באכילתם את תפוחי האדמה במגוון אופנים, ביניהם: תפוחי אדמה צלויים, מבושלים, מאודים, מטוגנים וכיו"ב, כאשר תפוחי אדמה אפויים בתנור, מהווים מאכל נפוץ ואהוב במיוחד על אנשים רבים בישראל ובמדינות שונות בעולם. 

 

מתכון לתפוחי אדמה קריספיים 

כאמור, תפוחי אדמה נאכלים באופנים שונים, כאשר אפייתם בתנור הינה פופולארית ומועדפת הרבה פעמים במסגרות שונות: במסעדות , באירועים חברתיים, בארוחות משפחתיות בבית וכו'.

מתכונים רבים ומגוונים של תפוחי אדמה אפויים בתנור ניתן למצוא בספרי בישול ואף באתרים שונים באינטרנט, בהם קיים לרוב פירוט מדויק של המתכון ורכיביו.

להלן, מתכון טעים במיוחד של תפוחי אדמה קריספיים בתנור, אשר כל אחד יוכל להכין:

מצרכים הנדרשים להכנה: כ 7 תפוחי אדמה בינוניים, רבע כוס שמן, כפית פפריקה אדומה, 2 שיני שום, מעט מלח, מרק עוף, מעט תימין. 

אופן הכנה: יש לקלף את תפוחי האדמה ולשטוף אותם היטב ולאחר מכן לבשל אותם על אש נמוכה כ 20 דקות עד שהם נעשים רכים מעט ולהעבירם לתבנית המתאימה לתנור.

בקערה קטנה – יש לערבב שמן עם פפריקה ואת התערובת שהתקבלה יש לשפוך על תפוחי האדמה שבתבנית. להוסיף תימין, מלח ומרק עוף, להכניס לתנור ולכוון אותו למצב "גריל".

לאפות כשעה או עד שתפוחי האדמה נעשים קריספיים. 

 

תפוח אדמה קריספי

 

תפוח אדמה ללא קליפה

את תפוחי האדמה מבשלים בדרך כלל לאחר הסרת הקליפה שלהם ואותם נהוג להוסיף לתבשילים אחרים או לאכול אותם כפירה וכד'.

בתפוח אדמה בינוני אפוי, ללא קליפה, יש אמנם פחמימות אך הוא מכיל למעשה את העמילן, אשר דומה בתכונותיו לאלה של סיבים תזונתיים ולפיכך מסייע בתהליכי עיכול.

תפוח האדמה מכיל גם ויטמין C, נוגדי חמצון ונוגדי התפתחות מחלות. 

 

צריכה של תפוחי אדמה

אנשים נוהגים לצרוך תפוחי אדמה בתדירות גבוהה ואפילו באופן יומיומי. לפיכך, חנויות וסופרים רבים, לרוב משווקים תפוחי אדמה במגוון זנים, על מנת שהצרכנים יוכלו למצוא את סוג תפוח האדמה בו הם חפצים.

בהקשר זה, תוכלו לרכוש תפוחי אדמה במגוון סוגים מהכפר אליך, אשר מגדל ומשווק פירות וירקות טריים.

את הרכישה ניתן אף לבצע באונליין, דרך אתר החברה ובכך ליהנות מפירות וירקות טריים אשר מגיעים עד אליכם.

שתפו:
Facebook
WhatsApp
Email

כתיבת תגובה

תוכן עניינים: