על אנדיב שמעתם? קבלו מתכון נדיר לסלט אנדיב ברוטב ויניגרט ופרמז’ן

סלט אנדיב

תוכן עניינים:

אנדיב, אשר נקרא גם “עולש” הינו ירק מפתיע מאוד, בהיותו משתלב נפלא עם מרכיבים שונים.

מעבר לכך שניתן להזמין אותו במסגרת משלוחי ירקות מהחקלאי, ניתן למצוא אותו גם כמרכיב בארוחות במסעדות טובות ואפילו במסעדות יוקרה.

 

מקורו של האנדיב

ככלל, האנדיב התגלה ע”י איכר בלגי, בשם יאן, אשר הסתיר בביתו כמה שורש של הצמח הזה.

כעבור זמן מה, אילה האיכר כי השורשים שהחביא בביתו התפתחו לירק עם עלים מוארכים וסגורים, אשר טעמם הינו מריר מעט.

לאחר מכן, התחיל האיכר להפיץ את הירק הזה ברחבי מדינתו, עד שהפך הירק לירק לאומי.

 

באילו צבעים קיים האנדיב?

אם בעבר היה שייך האנדיב למשפחה של ירקות אדומים, הרי שבמקור, במהלך צמיחתו הוא היה לבנבן.

לאחר חשיפתו לשמש, קיבל הוא פיגמנט ירוק. עם השנים, התפתח מהאנדיב זן בצבע אדמדם ולפיכך, כיום ניתן למצוא את האנדיב בשני צבעים: ירקרק או אדמדם.

יש לציין, כי טעמו של ירק האנדיב נשאר זהה, גם כשמדובר בצבעים שונים וההבדל לרוב מתבטא בסוג נוגדי החמצון שהוא מכיל.

 

אנדיב

 

הערכים התזונתיים של האנדיב

מלבד מראהו המיוחד וטעמו המפתיע, ניתן למנות באנדיב כמה יתרונות בריאותיים וחיוניים במיוחד:

  1. האנדיב הוא דל קלוריות והוא מכיל חלבון. הוא מכיל סיבים תזונתיים אשר מסייעים לפעילותה של מערכת העיכול ולסילוק כולסטרול ועודפי סוכר מהדם.
  2. האנדיב מחזק את מערכת החיסון בגוף באמצעות וויטמינים ומינירלים מסוימים אשר קיימים בו ותורמים לתפקוד תקין של מערכת החיסון ולחיזוקה.
  3. בנוסף לכך, האנדיב מכיל גם וויטמינים חיוניים ואבץ, אשר מגנים על תאים במערכת החיסון ומשמשים כנוגדי חמצון.
  4. האנדיב מהווה מקור לברזל, אשר מסייע במניעת התפתחות של אנמיה בגוף.

 

כיצד ניתן לשלב את האנדיב במסגרת סלטים? 

אם תהיתם מה ניתן להכין מירק האנדיב והאם הוא משתלב במסגרת הכנת תבשילים או סלטים, תופתעו אולי לדעת שהאנדיב הינו רכיב נהדר במסגרת הכנת מתכונים שונים ובפרט, בהכנה של סלטים מיוחדים.

כששלבים את האנדיב בבישולים, טעמו לרוב נעשה מריר יותר ולפיכך, קיימת נטייה לאכול אותו בצורתו הטבעית, כרכיב בסלטים שונים.

לפניכם מתכון לסלט אנדיב מטובל ברוטב ויניגרט ופרמז’ן:

 

רכיבים לסלט:

סלסלה של פטריות טריות

1 חבילה של אנדיב

מעט עירית קצוצה.

 

רכיבים לרוטב:

1 כפות מיונז (עדיפות לאורגני)

2 כפיות חרדל

2 כפות שמן זית (עדיפות לשמן זית אורגני)

3 כפות מיץ לימון

2 שיני שום כתושות

3 כפות פרמז’ן

מעט מלח

פלפל גרוס.

 

הוראות הכנה:

יש לקצוץ את רכיבי הסלט ולהניסם יחד לתוך קערה.

לאחר מכן, יש לערבב את רכיבי הרוטב היטב, עד לקבלת מרקם אחיד ולצקת על הסלט.

להוסיף מעל את העירית הקצוצה וכמו כן מעט פרמז’ן ולהגיש.

ככה פשוט – ככה טעים, שיהיה בתאבון!!

שתפו:
Facebook
WhatsApp
Email

כתיבת תגובה

תוכן עניינים: