הברוקולי, אשר מקורו במילה הלטינית "ברקיום", הינו זן של כרוב הבר.
הוא דומה במראהו לכרובית ולרוב הוא גדל באזורים קרירים.
באופן כללי, הברוקולי נאכל בצורתו הטבעית, כירק חי, או לאחר בישול/ אידוי שלו.
ערכים תזונתיים של הברוקולי
מלבד טעמו הנהדר, לברוקולי יש גם כמה יתרונות בריאותיים נפלאים: הוא מלא בוויטמינים, סידן וחומצה פולית והוא מפחית את הסיכון לחלות במחלות מסוימות. לפיכך, ניתן לומר כי אכילת ברוקולי באופן יומיומי עשויה לתרום מאוד לבריאות הגוף ואף להגן עליו מפני נזקי מחלות.
פשטידת ברוקולי.
מתכונים עם ברוקולי
לרוב, את הברוקולי נוהגים לאכול בצורתו השלמה עם מעט תיבול ושמן.
אולם יש לא מעט דרכים לשלב אותו גם כרכיב נהדר בבישולים, סלטים ואפילו קינוחים. להלן כמה מתכונים מעולים המכילים ברוקולי, אשר אפשר להכין בבית:
פירה ברוקולי
רכיבים: 75 גרם חמאה, חצי כוס שמנת לבישול, חבילת ברוקולי ו 3 תפוחי אדמה מקולפים.
אופן הכנה: יש לבשל את תפוחי האדמה בסיר עם מים עד לריכוכם ולאחר מכן להוציאם מהסיר ולייבשם.
במקביל – יש לבשל את הברוקולי עם מים רותחים ולסנן מהמים. לערבב את תפוחי האדמה במיקסר, להוסיף אליהם את החמאה וחצי כוס שמנת ולהקציף הכול יחד.
את הברוקולי יש לעבד ביחד עם 3 כפות שמנתת מתוקה עד לקבלת מרקם משחתי אשר אותו יש להניח על קציפת תפוחי האדמה שנוצרה ולערבב בתנועות קיפול.
פשטידת ברוקולי
הרכיבים: חבילה אחת של ברוקולי, חצי כוס מיונז, 2 בצים, בצל קטן קצוץ, מלח ופלפל שחור.
אופן ההכנה: יש להכין כלי מתאים לפשטידה ולשמן אותו עם קצת שמן.
למעוך את הברוקולי ולהוסיף לו את שאר המרכיבים, לערבב הכול יחד ולהכניס לתנור לאפייה של כחצי שעה או למיקרוגל למשך 12 דקות.
ברוקולי יפני
רכיבים: 400 גרם ברוקולי, שליש כוס טחינה גולמית, 2 כפות סילאן, 3 כפות מיץ לימון, כפית וחצי רוטב סויה, שליש כוס מים קרים, שן שום כתושה, 2 כפות שומשום.
אופן הכנה: יש להניח את הברוקולי בקערה עם מים רותחים, לסנן ולשטוף במים קרים.
לערבב את הטחינה עם סילאן, מיץ לימון וסויה ולהוסיף מים קרים עד לקבלת מרקם אחיד.
להוסיף שום ותבלינים לפי הטעם וכאשר זה מוכן יש למזוג את הבלילה שהתקבלה על הברוקולי ולהוסיף מעל שומשום.
מרק ברוקולי
רכיבים: בצל אחד גדול, שקית ברוקולי קפוא, 2 תפוחי אדמה, 4 כוסות מים, 2 כפיות מלח, 1/4 כפית פלפל שחור וכף שמן קנולה.
אופן ההכנה: יש לקצוץ את הבצל, לקלף את תפוחי האדמה ולחתוך אותם לקוביות. על להבה בינונית – גבוהה יש לחמם את השמן בסיר ומכניסים אליו את הבצל עד לאידוי.
יש להוסיף לסיר את הברוקולי ואת קוביות תפוחי האדמה ולערבב. לשפוך 4 כוסות מים, 2 כפיות מלח ו1/4 כפית פלפל שחור ולהביא לרתיחה.
לכסות את הסיר, להנמיך את הלהבה ולהמשיך לבשל לעוד כחצי שעה. לאחר מכן, יש לטחון את התבשיל בבלנדר או במעבד מזון עד לקבל תערובת אחידה.
את המרק ניתן להגיש בקערית כפי שהוא או עם תוספת של שמנת חמוצה.
מרק ברוקולי.
לסיכום
ירק הברוקולי , אשר צבעו ירוק כצמח ומראהו דומה מאוד לכרובית, נחשב כטעים ומזין מאוד ולרוב נוהגים לאכול אותו כירק חי בצורתו השלמה.
אולם, קיימות אפשרויות לשלב אותו כמרכיב נהדר בהכנת מאכלים שונים.
בנוסף לכך, הברוקולי ניחן ביתרונות בריאותיים אשר תורמים מאוד לגוף ומסייעים במניעת מחלות.
בהתאם לכך, ההמלצה היא לשלב את הברוקולי בתפריט היומיומי ואפשר אף להכין בעזרתו מנות מצוינות, כפי שחלק מהן פורטו לעיל.
נהניתם מקריאת המתכון? מוזמנים לקרוא מתכונים נוספים אצלנו באתר, וכמובן לבצע הזמנה אונליין של פירות וירקות עד הבית.