על דלעת ערמונים שמעתם? קבלו מתכון נפלא לדלעת ערמונים מפתיעה

דלעת ערמונים

תוכן עניינים:

דלעת הערמונים, אשר נקראת גם “דלעת הבלוט”, הינה זן ישראלי של הדלעת האמריקאית והיא שייכת לזן דלעת השדה אשר כולל זני קישואים וזנים של דלעות. 

באופן כללי, מקורן של כלל הדלעות הינו ביבשת אמריקה.

אולם, מקורה דלעת הערמונים שונה מכך, מאחר והיא פיתוח ישראלי לזן דלעת האמריקאי והשימוש בה בשנים האחרונות הולך ונעשה פופולארי יותר ויותר. 

דלעת הערמונים נמצאת בשיא שלה בעיקר בחודשי הקיץ, בדומה לאבטיח ומלון, על אף שהתפיסה הרווחת לגבי דלעות, שהן פורחות ומגיעות לבשלותן בעיקר בחורף.

 

מתכונים המשלבים בתוכם את דלעת הערמונים

יש אנשים שיגידו כי דלעת הערמונים הינה רכיב נהדר לשילוב בבישולים שונים וכי טעמו ייחודי ושונה מזה של שאר הדלעות. 

אם תהיתם מה ניתן להכין מדלעת הערמונים, הנה לפניכם מתכון נהדר של דלעת ערמונים אפויה בתנור:

רכיבים נדרשים:

4 דלעות ערמונים קטנות

קורט מלח

4 כפות שמן זית 

אופן ההכנה:

יש לחמם תנור אפייה ל כ 200 מעלות, לשטוף היטב את הדלעות ולהניחם על צלחת שטוחה או על קרש חיתוך.

יש לחצות את הדלעות לאורך לפרוסות דקות ובאמצעות כף, יש להסיר את הגרעינים שבפנים.

יש להכין תבנית ובתוכה לפרוס נייר אפייה ולפזר מעליו קצת שמן ומלח.

לאחר מכן, יש להניח על נייר האפייה את פרוסות הדלעת, באופן  זכה, שכל הפרוסות יקבלו מעט שמן (מהכמות שהוזלפה על נייר אפייה).

לאחר מכן, יש מעט שמן זית גם מעל הצד השני של פרוסות הבטטה.

את התבנית יש להכניס לתנור ולאפות במשך 50 – 30 דקות.

כאשר פרוסות הדלעת מתרככות מאוד ומקבלות צבע זהוב, יש להוציאן מהתנור ולקררם מעט ולאחר מכן, להגיש.

 

דלעת ערמונים 

 

 

דלעת ערמונים – הכלאה בין דלעת לקישוא 

כשמתמקדים בדלעת הערמונים, ניתן לומר כי היא תוצר של הכלאה בין דלעת לקישוא.

מבחינת המראה שלה, היא כוללת קליפה ירוקה קשה, ושכבה בשרנית ומתקתקה מתחתיה.

מסיבה זו, קיימת נטייה להשוותה אותה לדלעת הקלאסית, אשר מכילה קליפה ושכבה פנימית דומה לזו של דלעת הערמונים.

אולם, לדלעת הערמונים יש מרקם סמיך יותר מזה שבכל דלעת אחרת ובנוסף, טעמה מתקתק יותר. 

לרוב, ניתן לתאר את דלעת הערמונים כמאכל בעל קליפה חיצונית קשה וציפה כתומה מתקתקה, טעימה להפליא.

 

שיטות להכנת דלעת הערמונים

ככלל, לא בהכרח חייב לקלף את קליפתה של דלעת הערמונים, בכדי שאפשר יהיה לאכול אותה.

אולם, אם בכל זאת מעוניינים לקלף את קליפתה, יש לבצע זאת בעזרת סכין חדה, מאחר ומדובר בקליפה די קשה. 

כדי להכין אותה לאכילה, יש לרוקן מתוך דלעת הערמונים את הגרעינים ולאחר מכן, להכניסה לתנור ולאפותה.

לאחר מכן, כאשר מוציאים אותה מהתנור, צלויה ורכה, היא מוכנה לאכילה וניתן לשלב אותה במגוון מנות, הן בתבשילים והן בסלטים.

ככלל, את דלעת הערמונים ניתן לאכול עם הקליפה או בלעדיה.

שתפו:
שיתוף ב facebook
Facebook
שיתוף ב whatsapp
WhatsApp
שיתוף ב email
Email

כתיבת תגובה

תוכן עניינים: