המרקים הבריאים עושים קמאבק – מרק כרובית, מרק קייל ומרק אפונה

מרק אפונה

תוכן עניינים:

הכנת מרקים מאז ומתמיד תפסה חלק ניכר במטבחים שונים ואכילתם פופולארית בעיקר במהלך ימי החורף הקרים, כדרך יעילה לחמם את הגוף ולחזק את המערכת החיסונית שלו.

יחד עם זאת, הרבה אנשים נהנים מאכילת מרק גם במהלך עונות השנה האחרות וזאת הודות להיצע המרקים הבריאותיים הקיים כיום, שאף הולך וגדל.

 

מרק קר כרובית וקייל 

מבין מגוון מתכונים למרקים בריאותיים, ניתן להציע מתכון למרק קייצי מרענן, אשר מכיל בתוכו הן את הכרובית והן את הקייל, אשר ידועים ביתרונותיהם הבריאותיים ובחיוניותם לחיזוק הגוף.

להלן מתכון עבור 10 מנות של מרק: 

החומרים הנדרשים:

כף שמן

2 בצלים פרוסים גס

4 שיני שום

1 ראש של כרובית חתוך לפרחים

1 חבילה של קייל

5 כוסות מים מינרליים

2 כפות של אבקת ירקות

1 בקבוק של ליטר יוגורט עיזים

מלח ופלפל מיץ סחוט טרי מחצי לימון

10 כפות צנוברים. 

לקישוט, ניתן להוסיף עלי נענע ויוגורט.

 

אופן הכנה: יש לחמם בסיר גדול את השמן ולהוסיף את חתיכות הבצל. לאחר מכן, להוסיף את שיני השום ולערבב כ 2 דקות.

תוך כדי ערבוב, יש להוסיף את פרחי הכרובית, להוסיף מים, אבקת מרק, מלח ופלפל ולהביא לרתיחה.

יש להנמיך את האש ולהמשיך את הבישול עד שפלחי הכרובית יתרככו.

את הקייל יש לשטוף היטב, להוריד ממנו את החלק התחתון הקשה ולחתוך אותו לפיסות גדולות.

לאחר מכן, יש להוסיף את הקייל לסיר, לבשל עוד כמה דקות ולכבות לאחר מכן את האש.

את התערובת שהתקבלה יש לטחון בבלנדר עד לקבלת מרקם גס וגרגירי ואז לצנן. כשהמרק קר, יש להוסיף את היוגורט ואת מיץ הלימון ולערבב מעט. 

 

מרק כרובית

 

מרק אפונה 

לרוב, נהוג להכין את מרק האפונה בעיקר בעונת החורף, אך משהו בטעמים העשירים שלו הופך אותו לאחת הארוחות האהובות ששווה לאמץ אפילו בעונות האחרות במהלך השנה.

במרק זה יש יתרונות בולטים, כשהעיקרי בהם הוא הערכים התזונתיים הנמצאים בו אשר הופכים אותו לבריא ומזין במיוחד.

הוא גם מצוין עבור מערכת החיסון ותורם לשמירה על חום הגוף במיוחד בימים קרים.

להלן מתכון נפלא להכנת מרק אפונה טעים ובריא, שכל אחד יוכל להכין:

החומרים הנדרשים:

2 כפות שמן זית

1.5 כוסות אפונה יבשה

2 בצלים לבנים מקולפים

3 שיני שום מקולפים

2 גזרים מקולפים

1 זוקיני או קישוא

8 כוסות מים רותחים

1 ענף של סלרי

1 כפית שטוחה של מלח ומעט פלפל שחור.

 

אופן הכנה: יש להניח את האפונה בקערה ולכסות במים קרים עד שתספוג את כל הנוזלים, לאחר השרייה של כ 20 דקות, יש לסנן את האפונה ולשטוף ותה במים.

את הבצל ואת השום יש לקצוץ לקוביות וכמו כן, גם את הגזרים ואת הקישוא. 

בסיר גדול, יש לחמם שמן זית ולטגן את הבצל ואת השום למשך כמה דקות. להוסיף מעל את שאר הירקות החתוכים ולבשלם יחד במשך כמה דקות.

לאחר מכן, יש להוסיף גם את האפונה, למלא את הסיר במים רותחים, להוסיף מלח ופלפל ולהמשיך בבישול. 

לאחר שהתבשיל מוכן, יש להעביר אותו לבלנדר לצורך קבלת מרקם רך ואחיד ואז ניתן להגיש את מנת המרק יחד עם קרוטונים או עם זילוף של שמנת מתוקה או קרם קוקוס. 

 

מרק אפונה

 

לסיכום

מלבד יתרונותיהם הבריאים, מרקים בריאים נחשבים לטעימים ומפנקים מאוד, בפרט בעונת החורף בימים קרים.

מבין מגוון המרקים, מרק כרובית, מרק קייל ומרק אפונה ניתנים להכנה די בקלות והם טעימים להפליא. 

שתפו:
שיתוף ב facebook
Facebook
שיתוף ב whatsapp
WhatsApp
שיתוף ב email
Email

כתיבת תגובה

תוכן עניינים: