מתכון לשייק אבטיח מרענן – רגע לפני הקיץ

שייק אבטיח

תוכן עניינים:

אבטיח, הפרי האהוב שנהוג להתענג על טעמו המתוק בימי הקיץ, מורכב ברובו מכמות גדולה של מים ולפיכך האכילה ממנו מביאה לרענון ורוויה. האבטיח משמש כנשנוש מפנק והוא מוגש לרוב גם כקינוח נהדר בסיומה של ארוחה וככיבוד לאורחים וכד’. הוא משמש גם להכנה של מגוון דברים, כגון: גרעיני אבטיח מחרצניו.

 

יתרונות בריאותיים

מלבד היותו פרי מתוק וטעים, האבטיח טומן בחובו גם כמה יתרונות בריאותיים. הוא מכיל, כאמור, כמות גבוהה של מים ועודה זו מהווה יתרון עצום בשל היותו מרווה ומונע התייבשות.

מלבד זאת, צבעו האדום מכיל ליקופן, אשר פועל כנוגד חמצון שמעכב תהליכי הזדקנות ותורם בנטרול חומרים שעלולים להזיק לגוף.

האבטיח מכיל גם וויטמינים מצוינים אשר תורמים לבריאות הלב ואף נלחמים במחלות. במנת אבטיח (או כוס אחת של קוביות אבטיח) יש אמנם קלוריות ופחמימות אך גם לא מעט וויטמינים מצוינים.

 

האבטיח כחלק משייק מרענן

מלבד אכילתו בצורתו הטבעית, קיימים גם מגוון משקאות המכילים בין רכיביהם את פרי האבטיח וידועים בתור מרעננים וטעימים במיוחד. אנשים רבים נוהגים לשתות משקאות צוננים, בייחוד בתקופת הקיץ ואף נוהגים להכין שייקים מפירות. למעשה, ניתן ליהנות מאוד מאבטיח גם כאשר הוא חלק משייק פירות.

כאמור, מלבד טעמו האהוב, האבטיח מכיל גם לא מעט יתרונות בריאותיים, מה שהופך כל משקה העשוי ממנו גם לבריא במיוחד, מלבד טעים. אם כך, ניתן להציע מתכון נהדר להכנת שייק אבטיח טעים ומרענן במיוחד:

המצרכים הנדרשים:

  1. 2 כוסות קוביות אבטיח
  2. כ 40 מ”ל מיץ ליים סחוט טרי או מיץ לימון
  3. 1.5 כפיות דבש

איך מכינים:

  1. חותכים את האבטיח לקוביות ומניסים אותם למקפיא למשך שעה – שעתיים.
  2. לאחר הוצאתן מההקפאה, מכניסים את קוביות האבטיח למערבל מזון, מוסיפים את מיץ הליים ואת הדבש.
  3. מפעילים את מערבל המזון וטוחנים עד לקבלת מרקם אחיד של שייק.
  4. ניתן להוסיף בכוס השייק כמה עלי נענע טריים לקבלת מראה משודרג ואסתטי.

 

שייק אבטיח

ניתן להוסיף בכוס השייק כמה עלי נענע טריים לקבלת מראה משודרג ואסתטי.

 

דיאטת אבטיח – האם יש דבר כזה?

אם חשבתם על דיאטה המבוססת רק על שתייה של שייקים או אכילה של אבטיח, כדאי שתחשבו שוב. אמנם האבטיח מכיל כמות גדולה של מים, אשר תורמים לחילוף חומרים ועשויים לתרום לירידה במשקל, אך הוא מכיל גם סוכר, אשר עשוי להפוך לשומן בגוף.

לכן מומלץ להקפיד על איזון באכילת האבטיח ולא להגזים בה. בנוסף, אם תאכלו רק אבטיח, סביר להניח שגופכם לא יקבל את כל אבות המזון הדרושים לקיומו, כגון: חלבון.

 

לסיכום

אבטיח ידוע כפרי מתוק וטעים ורבים נהנים מאכילתו בתקופת הקיץ. מלבד אכילתו בצורתו הטבעית, ניתן ליהנות מטעמו גם כאשר הוא מגיע כרכיב בשתייה במגוון סוגים וניתן אף להכין ממנו שייק טעים ומרענן במיוחד.

בנוסף, צריכה של אבטיח מהווה גם מקור מצויין לוויטמינים ומינרלים התורמים לבריאות הגוף ונלחמים במחלות ובהזדקנות העור. יחד עם זאת, האבטיח מכיל גם סוכר ולכן מומלץ לאכול ממנו במינון מסוים ולא להגזים באכילתו.

 

מקווים שנהנתם וקראתם את התוכן. אצלנו במשק דוידיאן 28 שרשרת ליד נתיבות, תוכלו להזמין מגוון מוצרי יד מרדכי, תבליני פרג, פירות וירקות עד הבית מהחקלאי לצרכן, ללא פערי תיווך ובמשלוח מהיר עד לבית הלקוח בכל רחבי הארץ.

שתפו:
שיתוף ב facebook
Facebook
שיתוף ב whatsapp
WhatsApp
שיתוף ב email
Email

כתיבת תגובה

תוכן עניינים: