מתכון לסלט גזרים צבעוני בריא ומשגע

מתכון לסלט גזר

תוכן עניינים:

הגזר, ירק ממשפחת הסוככיים, הינו ירק קשה ולרוב, ניתן למצוא אותו בצבע כתום.

מבנהו של הגזר כולל קליפה רכה וליבה, שבה קיימים צינורות העצה והשיפה (בהיקפו של הגזר).

מוצאו של הגזר הינו אזור אפגניסטן ובהמשך, הוא התפשט גם לתרבויות אחרות. 

הגזר נחשב לירק שרשי והוא קיים בכמה צבעים, אולם, בישראל הוא מוכר בעיקר בצבעו הכתום.

 

פופולאריות הגזר

לרוב, הגזר הכתום המוכר, הינו ירק בסיסי שקיים כמעט בכל בית.

את הגזר ניתן לשלב בהכנה של מאכלים וסלטים שונים, שכן, הוא מהווה רכיב בריא וטעים שיש ביכולתו לשדרג מנות שונות.

ישנם אנשים אשר נהנים לאכול את הגזר בצורתו הטבעית או לחתוך אותו לפרוסות ולארוז בשקית לנסיעה, לעבודה וכיו”ב.

מעבר לכך, קיימים מתכונים נהדרים לעוגות הכוללות במרכיביהן גזר, כאשר מעבר לטעם הנפלא שמתקבל, עוגות אלה גם נחשבות לבריאות יחסית, הודות לרכיבים החיוניים הקיימים בגזר. 

 

גזרים צבעוניים

 

הכנת סלט גזרים צבעוניים

לפניכם מתכון להכנת סלט גזרים צבעוני:

רכיבים נדרשים:

2 גזרים בינוניים קלופים

2 גזרים לבנים קלופים

2 גזרים סגולים קלופים

2 גזרים צהובים קלופים.

לתיבול:

3 כפות שמן זית

3 כפות מיץ לימון

2 כפות חומץ 5%

כפית שום כתוש

כפית סוכר שטוחה

1/4 כפית מלח שטוחה

1/4 כפית פלפל שחור שטוחה. 

אופן הכנה:

יש לחתוך את כל הגזרים לרצועות דקות ולהעביר לקערה עמוקה.

מעל, יש להוסיף את השום הכתוש ואת התבלינים ולערבב את הכל יחד.

בכדי להעשיר את הסלט, ניתן להוסיף לו מעט פקאנים או בוטנים ולהגיש. 

 

יתרונות בריאותיים

ניכר, כי הגזר מכיל כמה יתרונות בריאותיים ולפיכך, הוא נחשב לירק מומלץ למאכל.

הערכים הבריאותיים הקיימים בו כוללים:

  • יש בו כמות גדולה של ויטמין A וקרטנואידים. 
  • יש בו גם הרבה אשלגן וויטמין B.
  • בנוסף, יש בו כמות גבוהה של מינרליים חיוניים, כגון: סידן, אשלגן, ברזל, זרחן ועוד. 
  • יש בו גם מעט ויטמין C. 
  • בגזר יש תכונות של ריפוי והוא מכיל רכיבים הנוגדים דלקות. 

יחד עם זאת, יש לציין כי אכילה מרובה של גזר עלולה לגרום לקרוטמניה, אשר הופכת את העור לכתמתם. 

 

הגזר כחיוני לעיניים

מעבר ליתרונות הבריאותיים שקיימים בגזר, כפי שפורט, ניכר כי הגזר חיוני מאוד גם עבור בריאות העיניים.

בגזר קיימת יכולת למנוע הפרעות ראיה שונות.

הגזר מכיל בטא קרוטן, התורם ויטמין A לגוף ומסיבה זו, הגזר תורם לבריאות העיניים.

אולם, ש לציין כי אכילת גזר לא בהכרח תשפר לקויות עיניים, כגון: פזילה, עין עצלה וכיו”ב, אך יש ביכולתה לשמור על בריאותן הקיימת של העיניים. 

 

לסיכום

הגזר, המוכר בעיקר כירק כתום, מכיל שלל יתרונות בריאותיים וניתן למצוא אותו גם בצבעים נוספים (מלבד בצבע הכתום).

לרוב, נהוג לשלב את הגזר בתבשילים ובסלטים, חיים או מבושלים והא עשוי לשדרג מגוון רחב של תבשילים ואפילו עוגות. 

שתפו:
שיתוף ב facebook
Facebook
שיתוף ב whatsapp
WhatsApp
שיתוף ב email
Email

כתיבת תגובה

תוכן עניינים: